Onderhoud

Een kwaliteitsvolle fiets heeft ook onderhoud nodig. Zorg minimaal 1x per jaar voor een compleet onderhoud van je fiets. 

Uiteraard hebben wij ook een eigen hersteldienst. Onze specialisten kunnen de meeste problemen in het eigen atelier oplossen. 

sleutelservice

Bij aanschaf van een nieuwe fiets of fietsslot worden altijd twee fietssleutels meegeleverd.  Bij verlies van één sleutel is het raadzaam om meteen een extra sleutel bij te bestellen.

Hieronder een aantal praktische tips waar u rekening mee dient te houden:

Tip 1

Noteer na aanschaf altijd uw sleutelnummer! U kunt dan ook bij verlies van beide sleutels altijd een nieuwe fietssleutel bestellen. Het is namelijk niet mogelijk om een nieuwe sleutel te bestellen zonder sleutelnummer! Zonder sleutelnummer kunnen wij helaas niets voor u doen.

Tip 2

U vindt het sleutelnummer altijd op de (reserve)sleutel, de garantiekaart, de ronde stalen fiche bevestigd aan de sleutel of op de polis van uw fietsverzekering. Het nummer bestaat uit cijfers en/of letters.

Tip 3

Wanneer uw fiets verzekerd is tegen diefstal bent u verplicht om zelf rechtstreeks uw bestelling van de reservesleutel door te geven aan uw verzekeringsmaatschappij. Bij diefstal van uw fiets moet u namelijk twee originele fietssleutels aan de verzekeringsmaatschappij kunnen overleggen. De reservesleutel die u van ons ontvangt, is gemerkt met een C van copy.

Welke typen fietssloten hebben een sleutelservice?

AXA Online Sleutelservice

AXA Online Sleutelservice wordt verleend op het grootste gedeelte van het AXA en Basta fietssloten assortiment. De fietssloten zijn verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen en/of uitvoeringen en dragen de merknaam AXA of Basta. Mogelijk staat de uitvoering van uw slot niet afgebeeld, maar wel hetzelfde type slot, u kiest dan voor uw type slot. De Ferrox kabels, de Clinch kettingen en het REN ringslot hebben géén sleutelservice.

Bij het bestellen van een nieuwe fietssleutel(s) doorloopt u 5 stappen:

 1. invoeren van uw sleutelnummer.
 2. kies het door u gewenste type sleutel (bij sommige sloten is het mogelijk om uit meerdere typen sleutels te kiezen)
 3. invullen NAW-gegevens.
 4. controleveld met de door u ingevulde gegevens.
 5. kies uw manier van betalen (eenmalige machtiging, creditcard of met iDEAL internetbankieren via uw eigen bank)

Nadat u klaar bent met bestellen, ontvangt u automatisch een orderbevestiging met uw unieke ordernummer per e-mail (indien u uw e-mail adres heeft ingevoerd) en/of kunt u deze uitprinten. Wij raden u aan uw unieke ordernummer zorgvuldig te bewaren ter controle.

Heb je een ander type sleutel? Dan kan je ook op deze websites terecht:
Verzekeringen

Een goede verzekering is nodig bij aanschaf van een kwaliteitsfiets. Daarom werkt Fietsen Godefroot samen met ENRA om jouw fietstocht veilig én goed verzekerd te laten verlopen. 

Vraag gerust meer informatie via mail of kom eens langs in de winkel.

ENRA FIETSBIJSTAND – WAT HOUDT DAT IN?

Pech komt altijd ongelegen, maar ENRA Fietsbijstand zorgt dat u bij pech direct wordt opgehaald en teruggebracht naar uw vertrekpunt.

Onze Fietsbijstand herstelt uw fiets niet ter plekke. We bieden u een ophaalservice maar géén herstellingsdienst onderweg.

ENRA Fietsbijstand is geldig in heel Europa. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

IS UW FIETS GESTOLEN?

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal gaat u naar de winkel waar u de fiets hebt gekocht, samen met de originele sleutels en een kopie van uw polis. Uw fietshandelaar helpt u dan met de verdere afwikkeling.

VERHUUR

Je kan bij ons ook terecht voor de huur van:

 • Fietsdrager op trekhaak voor 2, 3 of 4 fietsen: € 7 per dag
 • E-bike: € 25 per dag
 • Strömer: € 35 per dag
Vacatures
He jij daar!

Wil jij ons team versterken?

Momenteel zijn wij op zoek naar

 • 2 Fietstechniekers
 • Administratief bediende
 • Verkoper